Iluzii pierdute

Iluzii pierdute

𝗟𝗢𝗦𝗧 𝗜𝗟𝗟𝗨𝗦𝗜𝗢𝗡𝗦

2021 - Dramă, istoric - Franța, Belgia - Regia: Xavier Giannoli

Lucien, un tânăr poet în Franța secolului al XIX-lea, cu mari speranțe și visuri, se îndrăgostește nebunește de baroneasa Louise de Bargeton, iubitoare de arte. De teama unui scandal, cei doi iubiţi fug la Paris, unde Lucien încearcă să se afirme. Abandonat în scurt timp de baroaneasă și falit, tânărul Lucien va descoperi, în Parisul pe care şi l-a dorit cu atâta ardoare, o lume unde orice şi oricine poate fi cumpărat. Îşi va regăsi el drumul spre idealurile de la început?

„Iluzii pierdute” este o adaptare după romanul omonim al lui Honoré de Balzac.

Premii & festivaluri:
6 premii, inclusiv Cel mai bun actor în rol secundar, Cel mai promițător actor și Cel mai bun scenariu adaptat – Premiile César (2022)
În selecție – Festivalul de Film de la Veneția (2021), Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián (2021), Festivalul de Film de la Zurich (2021), Festivalul de Film de la Göteborg (2022), Festivalul de Film de la München (2022)
Prezentat la TIFF 2022, în programul Piața Unirii Open Air

2021 - Drama, History - France, Belgium - Directed by Xavier Giannoli

Lucien de Rubempré, an aspiring poet in 19th-century France, leaves his provincial town for Paris. There, he meets another young writer, Etienne Lousteau, who introduces him to the business of journalism. Lucien soon discovers that the written word can be an instrument of both beauty and deceit.

Awards & Festivals:
6 awards including Best Supporting Actor, Most Promising Actor and Best Adapted Screenplay – César Awards (2022)
In selection – Venice Film Festival (2021), San Sebastián International Film Festival (2021), Zurich Film Festival (2021), Göteborg Film Festival (2022), Munich Film Festival (2022), Transilvania International Film Festival (2022)

Iluzii pierdute