Zile caniculare

Zile caniculare

𝗗𝗢𝗚 𝗗𝗔𝗬𝗦

2001 - Dramă - Austria - Regia: Ulrich Seidl

Povestea a șase grupuri de oameni care trăiesc într-o suburbie a Vienei, în vecinătatea autostrăzii. Personajele nu se întâlnesc în această poveste, dar sunt, fiecare în parte, victime ale singurătății, suflete dezamăgite, pradă unei psihoze coapte într-o lună de vară, nefiresc de fierbinte. Un pensionar văduv chinuit de dorința pentru bătrâna lui menajeră, un cuplu divorțat care locuiește în aceeași casă, un vânzător de alarme pe urmele unui hoț de mașini, o autostopistă care-i chinuiește pe șoferi...

Premii & festivaluri:
Premiul Special Al Juriului – Festivalul de Film de la Veneția (2001)
Marele Premiu „Asturias” (Cel mai bun film), Premiul Special al Juriului (Interpretare feminină) – Festivalul Internațional de Film de la Gijón (2001)
Premiul Special al Juriului, Premiul FIPRESCI – Festivalul Internațional de Film de la Bratislava (2001)
Premiul Juriului – Bergen International Film Festival (2002)
În selecție – Festivalul Internațional de Film de la Toronto (2001), Festivalul Internațional de Film de la Salonic (2001), Festivalul de Film de la Sundance (2002), Festivalul Internațional de Film Rotterdam IFFR (2002), Festivalul de Film de la Karlovy Vary (2002)

2001 - Drama - Austria - Directed by Ulrich Seidl

The film is set in Vienna during a week of unseasonably hot summer weather and has six interconnected narrative streams. An alarm systems engineer attempts to capture someone damaging cars, an old man interacts with various people including his housekeeper, a young man treats his girlfriend badly, a teacher has a date with her lover which goes wrong, a divorced couple is dealing with the death of their child, and a mentally disturbed hitchhiker asks her drivers rude questions.

Awards & Festivals:
Grand Special Jury Prize – Venice Film Festival (2001)
Grand Prix Asturias (Best Feature), Special Jury Award (Female Performance) – Gijón International Film Festival (2001)
Special Jury Prize, FIPRESCI Prize – Bratislava International Film Festival (2001)
Jury Award – Bergen International Film Festival (2002)
In selection – Toronto International Film Festival (2001), Thessaloniki International Film Festival (2001), Sundance Film Festival (2002), IFFR International Film Festival Rotterdam (2002), Karlovy Vary International Film Festival (2002)

Subscribe Share
Zile caniculare