Unde este Anne Frank?

Unde este Anne Frank?

𝗪𝗛𝗘𝗥𝗘 𝗜𝗦 𝗔𝗡𝗡𝗘 𝗙𝗥𝗔𝗡𝗞

2021 - Animație, dramă, istoric - Belgia, Luxemburg, Franța - Regia: Ari Folman

Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Premii & festivaluri:
În selecție – Festivalul de Film de la Cannes (2021), Festivalul Internațional de Film de la Toronto (2021), Festivalul de Film de la Roma (2021), Festivalul de Film de la Zurich (2021), Festivalul de Film de la Sydney (2022), Festivalul de Film de la Sarajevo (2022)

2021 - Animation, Drama, History - Belgium, Luxembourg, France - Directed by Ari Folman

The film follows the journey of Kitty, the imaginary friend to whom Anne Frank dedicated her diary. A fiery teenager, Kitty wakes up in the near future in Anne Frank's house in Amsterdam and embarks on a journey to find Anne, who she believes is still alive, in today's Europe. While the young girl is shocked by the modern world, she also comes across Anne's legacy.

Awards & Festivals:
In selection – Cannes Film Festival (2021), Toronto International Film Festival (2021), Rome Film Festival (2021), Zurich Film Festival (2021), Sydney Film Festival (2022), Sarajevo Film Festival (2022)

Unde este Anne Frank?