Maria by Callas

Maria by Callas

2017 - Documentar, biografic, muzică - Franța - Regia: Tom Volf

Documentarul spune povestea renumitei soprane, Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Filmul include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană. La patru decenii de la moartea ei, filmul care o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum…

Premii & festivaluri:
Premiul „Castell de Peralada” pentru coloană sonoră – Festivalul Internațional de Film de la Barcelona-Sant Jordi (2018)
Cel mai bun documentar despre muzică și dans – Festivalul de Film Master of Art (2018)
În selecție – Festivalul Internațional de Film de la Vilnius (2018), Festivalul de Film de la New York (2018), Festivalul Internațional de Film de la Chicago (2018), Festivalul de Film de la Haifa (2018)
Prezentat la TIFF 2018, în programul „Proiecții speciale”

2017 - Documentary, Biography, Music - France - Directed by Tom Volf

For the first time, 40 years after her death, the most famous opera singer ever tells her own story – in her own words. Featuring previously unknown footage, unseen photographs, personal Super 8 films, private live recordings, intimate letters and rare behind-the-scenes archival footage for the first time in colour.

Awards & Festivals:
Castell de Peralada Award (Best Score) – Barcelona-Sant Jordi International Film Festival (2018)
Best Documentary in Music and Dance – Master of Art Film Festival (2018)
In selection – Vilnius International Film Festival (2018), New York Film Festival (2018), Chicago International Film Festival (2018), Haifa Film Festival (2018), Transilvania International Film Festival (2018)

Maria by Callas