Lina din Lima

Lina din Lima

𝗟𝗜𝗡𝗔 𝗙𝗥𝗢𝗠 𝗟𝗜𝗠𝗔

2019 - Dramă, musical - Chile, Argentina, Peru - Regia: María Paz González

Au trecut 10 ani de când Lina a început să lucreze ca menajeră pentru o familie bogată din Chile. Crăciunul se apropie și simte că este timpul să se întoarcă în Peru pentru a-și revedea fiul, dar Junior pare să fie mai interesat de un tricou de fotbal decât să se reunească cu mama sa. Lina nu va lăsa acest lucru să o doboare: prietenia din ce în ce mai strânsă cu tânăra fiică a angajatorului ei, întâlnirile pe Tinder și fanteziile în care se transformă într-un un star muzical îi aduc bucurie atât ei cât și celor din jur.

Premii & festivaluri:
Premiul pentru debut (în Competiția „New Direction”) – Festivalul Internațional de Film de la Cleveland (2020)
Mențiune Specială – Festivalul Internațional de Film de la Fribourg (2020)
Cel mai bun film chilean, Premiul „Héctor Ríos” (Cel mai bun regizor) – Festivalul Internațional de Film de la Valdivia (2019)
În selecție – Festivalul Internațional de Film de la Toronto (2019), Festivalul de Film Mar del Plata (2019), Festivalul de Film de la Göteborg (2020), Festivalul de Film de la Miami (2020), Festivalul Internațional de Film de la Palm Springs (2020)

...

2019 - Drama, Musical - Chile, Argentina, Peru - Directed by María Paz González

It’s been 10 years since Lina started working as a housekeeper for a wealthy Chilean family. Christmas is approaching and she feels it’s time to return to Peru to see her son, but Junior seems to be more interested in a soccer jersey than reuniting with his mother. Lina won’t let this bring her down: a growing friendship with her employer’s young daughter, Tinder hookups and her ability to daydream soundstages where she becomes a folk star, will bring joy to herself and everyone around her.

Awards & Festivals:
New Direction Competition – Cleveland International Film Festival (2020)
Special Mention (Feature Film) – Fribourg International Film Festival (2020)
Best Chilean Film, Héctor Ríos Award (Best Director) – Valdivia International Film Festival (2019)
In selection – Toronto International Film Festival (2019), Mar del Plata Film Festival (2019), Göteborg Film Festival (2020), Miami Film Festival (2020), Palm Springs International Film Festival (2020)

Subscribe Share
Lina din Lima