Eu, Daniel Blake

Eu, Daniel Blake

𝗜, 𝗗𝗔𝗡𝗜𝗘𝗟 𝗕𝗟𝗔𝗞𝗘

2016 - Dramă - Marea Britanie, Franța, Belgia - Regia: Ken Loach

Daniel Blake este un bărbat trecut de 50 de ani din nord-estul Angliei care se îmbolnăvește și are nevoie de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, el o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță.

Premii & festivaluri: Palme d’Or - Festivalul de Film de la Cannes (2016); Premiul Publicului - Festivalul de Film de la Locarno (2016), Festivalul de Film de la San Sebastian (2016)

...

2016 - Drama - UK, France, Belgium - Directed by Ken Loach

Daniel Blake is a 59-year-old widowed carpenter who must rely on welfare after a recent heart attack leaves him unable to work. Despite his doctor's diagnosis, British authorities deny Blake's benefits and tell him to return to his job. As Daniel navigates his way through an agonizing appeal process, he begins to develop a strong bond with a destitute, single mother who's struggling to take care of her two children.

Awards & Festivals: Palme d’Or - Cannes Films Festival (2016); Audience Award - Locarno Film Festival (2016), San Sebastian Film Festival (2016)

Eu, Daniel Blake