Eraserhead (1977)

Eraserhead (1977)

Regizor / Director: David Lynch
Distribuție / Cast: Jack Nance, Charlotte Stewart
Țara / Country: SUA
Gen / Genre: Drama, horror

RO: Henry (John Nance) locuiește singur într-un apartament deprimant, plin de tenebre industriale. Când află că, în urma unei aventuri cu Mary X (Charlotte Stewart), aceasta a rămas însărcinată, se căsătorește cu viitoarea mama și se mută împreună în apartamentul său. Lucrurile iau o turnură ciudată atunci când copilul cuplului se dovedește a fi o creatură bizară, asemănătoare cu o șopârlă, care nu se oprește din plâns. O succesiune de intamplari bizare se inlantuie, incluzand viziuni cu o femeie desfigurată care locuiește în interiorul unui calorifer, toate acestea intensifică necazurile lui Henry.
Eraserhead a uimit mulți critici și amatori de 'gore' și a devenit un clasic. În 2004, a fost considerat "cultural, istoric și estetic signifiant" de către Biblioteca Congresului Statelor Unite și selectat pentru prezervare de către Registrul Național de Film. Lynch l-a catalogat drept "un vis de lucruri întunecate și deranjante".

EN: Henry (John Nance) resides alone in a bleak apartment surrounded by industrial gloom. When he discovers that an earlier fling with Mary X (Charlotte Stewart) left her pregnant, he marries the expectant mother and has her move in with him. Things take a decidedly strange turn when the couple's baby turns out to be a bizarre lizard-like creature that won't stop wailing. Other characters, including a disfigured lady who lives inside a radiator, inhabit the building and add to Henry's troubles.

Subscribe Share
Eraserhead (1977)