Amy (2015)

Amy (2015)

Regizor / Director: Asif Kapadia
Distribuție / Cast: Mitch Winehouse, Mark Ronson, Amy Winehouse
Țara / Country: Marea Britanie, S.U.A. / U.K., U.S.A.
Gen / Genre: Biografic / Biographical, Documentar / Documentary

RO: Un talent unic într-o generație, Amy Winehouse a fost o cântăreață ce a captat atenția întregii lumi. Un artist de jazz în cel mai autentic sens al cuvântului - a scris și a cântat din suflet, folosindu-se de harul său muzical pentru a-și analiza propriile probleme. Combinația dintre sinceritatea ei pură și talentul său excepțional a creat unele dintre cele mai adorate melodii ale epocii moderne.
Succesul ei imens a venit la pachet cu o invazie a reprezentanților mass media, care, împreună cu relațiile ei defectuoase și stilul de viață precar au marcat începutul declinului ei tragic. Amy Winehouse a decedat în urma unei intoxicații cu alcool în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.
Chiar dacă a declanșat controverse înainte să apară, AMY promite să spună o poveste emoționantă despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scenă.

EN: Despite just two albums to her name Amy Winehouse is one of the biggest music icons in British history. With a voice oft described as a combination of Billy Holiday, Dinah Washington and Sarah Vaughan, Amy Winehouse was a pop star with soul; a once in two generational musical talent whose appeal crossed cultural and demographic boundaries. But while her music made her a star, her chaotic personal life stole headlines.

Amy (2015)